15 juni 2009

Matta av återvunnet material: t-shirts och lakan

Eko-ryck under våren genom att jag återvunnit gammalt som hade hamnat i soporna till något nytt och användbart. Några nära och kära har rensat garderoberna och skänkt mig gamla lakan och t-shirts.

Jag gillar mattan jättemycket men har ingen plats för den, av den anledningen kommer den att läggas ut till försäljning på Hemmagjort.se där jag nyligen registrerat mig. Är någon sugen på att köpa mattan redan nu för 500kr så maila eller skriv en kommentar. Jag fick tips om annonssidor av Emma. Det finns många olika försäljningssidor att välja på. Jag valde Hemmagjort.se då jag upplevde att det var på min nivå av hobbyverksamhet samt att det även verkar relativt välbesökt.
Mattan är 125 cm på diagonalen. Lagom till ett barnrum, köket eller sommarstugan.

Det har gått åt ca 6 t-shirts och 3 lakan till mattan. Det är fasta maskor hela tiden och 6 ökningar jämt fördelat på varje. Längst ut i kanten har flera stolpar av olika storlekar virkats och bildat kullar på 13 ställen jämt fördelat och genom ytterligare ett varv har treklöver virkats på toppen av kullarna.

Det var hårt slit med att klippa/riva tyg och sedan har virkandet varit bitvis ansträngande speciellt där stummt lakantyg virkats. Hett tips till dig som vill prova: Underarmar och fingrar mår bättre av att virka med tyg som är elastiskt.

Hittade nyss en sida, Billigt-garn.net, som skrivit om virkning med tygremsor. Inser att jag hade kunnat dra lärdom av tipsen tidigare, men jag har en hel kasse me t-shirts som vill bli virkprojek framöver.
Fick denna snygga tröja av svärmor i helgen för att återvinna till något snyggt :)... får ni idéer kring vad jag skulle kunna göra så skriv gärna en kommentar.

3 kommentarer:

  1. heJ!!
    va fint!
    Vad duktig du är o göra saker!!! :)
    Ja å så blir man glad utav din sida!
    Kan man maila dig om man vill
    köpa någonting av dig?? Men va ha du för mail då???
    kankse ja som är "blind på ögona" men ja hitta den inte här i bloggen din.

    hälsning/M.

    SvaraRadera
  2. Se kontaktuppgifter i det senare inlägget!

    SvaraRadera
  3. Fin matta du gjort!! Jag har faktiskt precis virkat klart min matta och lagt den i badrummet, jag blev helnöjd och den är otroligt skön att sätta fötterna på. Din kant var riktigt snygg, den kanske jag tar efter en vacker dag! Jag tycker det blir en speciell tillfredsställelse i att virka återbruk också, det är verkligen en bonus.

    SvaraRadera